Toipilas vaihe menossa. Palailen normaaliin päivä järjestykseen. Paitsi mun ajatustoiminta. Se on ihan puissa. Muuta en saa aikaiseksi kuin ketjusilmukoita. Niistä on syntymässä jotain uutta. Kerron kunhan lanka loppuu. Silloin on työkin valmis.

Palataanpa ajassa hieman taaksepäin. Kaikki alkoi jo kesällä. Tuttava tuli Uudesta- Seelannista visiitille ja toi tuliaisena Possumin lankaa.

En ollut moisesta otuksesta kuullutkaan aikaisemmin. Ja että lankaa. Siitä. Rottaeläimestä. No, tää oli mielenkiintoista. Sen lisäksi, että lanka tuntui hivelevän pehmeältä.

kuva Googlen kuvakokoelmista hakusanalla possum.

Loppu kesä ja alku syksy kului neuloessa ja miettiessä mihin eksotiikka langan käyttäisin. Mitään järin suurta en siitä saisi, mutta riittävästi kuitenkin johonkin kivaan. Mitäs minä huivi addikti muuta osasin kuin selailla huiviohjeita. Löytyi mukava Lumi-huivin ohje Ulla 01/09 . Sitä neulomaan.

Kyllä oli miellyttävää. Lanka ja ohje. Huivia neuloesssani päätin lujasti, ettei koko lankamäärä mene huivii. Ei huivi jättiläistä tällä kertaa. Halusin huivin seuraksi baskerin. Monenlaiset kuviot ja koristeet pyörivät mun mielessä. Karuselli hyrräs kunnes se pysähtyi. Ihan stoppas kokonaan. Tuli siloinen vain kavennukset koristeina - baskeri. Baskerin neuloin kaksikertaisella langalla. Silmukkamäärä, levennys ja kavennukset ihan inspiroiden. Tämä on kolmas versio. Piti vähän purkaa ennen kuin osui koko oikeaksi.

Näin se on ihan jees. Setti on ollut käytössä ja lämmin on. Hyvin lanka pitää mallinsa ja muotonsa. Myös baskerin resorissa.

 

********************************************

Sitten viikon puheenaiheisiin. Kuvin.

Sunnuntaina 8.11.2009 Helsingin rautatieaseman metroasema täyttyi vedestä:

kuva Helsingin Sanomat 11.11.2009

Sikainfluenssa rokotusten alettua ovat ihmiset, joiden rokotusvuoro ei vielä ole, käyttäytyneet hoitajia kohtaan uhkaavasti. Annetaan hoitajille työrauha! Rokotusjärjestys on mietitty muualla kuin hoitajien kahvipöydässä.

kuva Iltalehti 5.11.2009

Nasuflunssako? Näinä tautisina aikoina tartuntaa pelkäävät ihmiset voivat käyttäytyä kummallisesti... Kuvan alkuperää en tiedä. Sain sen sähköisen kiertokirjeen mukana:

Pysykää terveinä. Hyvää viikonloppua!