Nostalgia pläjäys.

Olen menneiden aikojen lumoissa. Vuodet, vuosikymmenet ja vuosituhat ovat vaihtuneet työni ohjeen ja sen tämän syksyisen toteutuksen välissä. Tämä työni on saanut ohjeen muodossa alkunsa 1960-luvulla. Neuleeksi se muokkaantui syksyllä 2009. Paljon on aikaa väiissä.

Äitini järjestelmällinen tapa säästää kaikki säästämiseksi kelpaava, sai multa kiitosta kun löysin vanhan Monalisa-lehden no. 11/1967. Aikoja sitten unholaan painuneen naistenlehden sivuilta löytyi monenlaista mielenkiintoista silloisista ajankohtaisista asioista. Silmäni kuitenkin alkoivat kiilua ihan eri tavalla kun lehden neuleohjeet tulivat kohdalle.

Kuvat Monalisa-lehti 11/1967

HUIVEJA! Neule-elämää siis on ollut myös 60-luvulla. Ovat ymmärtäneet huivien päälle jo silloin. Voi jes! Tää on mun juttu. Tästä ohje ja hommiin.

Keltainen huivi otti omakseen. Ohje Safiirityttö. Langaksi valitsin syksyn kunniaksi viininpunaisen Marks&Kattens Avanti Cotton. Lanka puuvillaa alusta loppuun. 300g sain hupenemaan.

Nii-in.Pitkä tuli. Pätkiä en osaa tehdä. Mutta ei senttiäkään hukkalankaa.  Ei edes ohjeen hapsuihin. Itseasiassa viimeiset parikymmentä päättely silmukkaa tein eri langalla... Sellaista se on, kun viimeiseen langan kiuhkuraan asti venyttää neulomisen.

Yksi uusi huivi jota rakastaa. Sydämeni  pamppailee lämpimästi nostalgia huivilleni. Mun oma uusi muru. Tunnetta on vaikea kuvata. Se on rakkautta huiveihin. Se on kiitollisuutta menneille ajoille, joilla on meille paljon annettavaa. Ilman mennyttä ei olisi tätä tässä. Ymmärtäkää mua. Olen haikeuden otteessa.

************************************

Muistellaan menneitä ja menetettyjä tänä viikonloppuna.

 

Rauhallista pyhäinmiestenpäivää.